250 studenten bouwen een kolonie op Mars

Hack The Future: Dé ultieme uitdaging voor elke laatstejaarsstudent informatica

250 informatica studenten van 13 hogescholen kwamen vandaag samen bij het Fort 5 van Edegem om de ultieme IT challenge uit te werken binnen één van de 11 technologieën. Van Business Intelligence tot Security… van Internet of Things tot Mobile. Het hot topic thema van dit jaar: 'Leven op Mars!'. Dit komt terug bij elke challenge. Het was de uitdaging van elke student om door middel van de verschillende technologieën een kolonie in leven te houden op Mars. 

Hack The Future is een wedstrijd specifiek voor laatstejaarsstudenten informatica. Hierbij krijgen de studenten niet alleen de mogelijkheid om hun capaciteiten te tonen maar ze worden ook meteen ondergedompeld in de bedrijfswereld waarbij ze te weten komen met welke innovatieve technologieën er gewerkt wordt. Op die manier kan de Cronos Groep op haar beurt verborgen talenten ontdekken. 

 ‘Wij willen tonen aan studenten dat zij binnen de Cronos Groep de juiste potgrond vinden om hen te laten groeien, rekening houdend met hun persoonlijke capaciteiten.’ vertelt Jan Rauter - Organisator Hack The Future.

Begeleiding per technologie

Elk team van twee studenten koos een bepaalde technologie waarbij zij een challenge hebben uitgewerkt onder het toeziend oog van de jury binnen die categorie. De jury begeleidde de studenten gedurende het hele project. Het is de bedoeling dat elke student iets bijleert. Dat is dé basis van Hack The Future. Op het einde van de dag gaven de studenten een presentatie van het resultaat waarbij er per technologie een winnaar werd gekozen. De meeste ingeschreven studenten kwamen van Hogeschool Gent en Thomas More Geel. Toch zijn de winnaars verdeeld over 7 verschillende hogescholen. Binnen de categorie '.Net' is het opvallend dat de top 3 allemaal studenten van Karel De Grote Hogeschool Antwerpen zijn. 

Cronos ondernemer prijs

Daarnaast is er een overkoepelende jury die het potentieel ondernemerschap van de kandidaten evalueert. Voor deze editie was dat: 

  • Bart Scheenaerts - Initiatiefnemer Coworking het Bolwerk
  • Annelies Maex - Regio Directeur ETION Antwerpen-Mechelen
  • Bert Van Wassenhove - startup mentor & managing partner The CoFoundry
  • Wim Bijnens - ondernemer Cronos Groep

De winnaars van deze overkoepelende Cronos ondernemer prijs zijn Donovan De Smedt en Arno Lambert van Hogeschool Gent (zie foto 1). Zij kunnen naar Amsterdam met tickets van The Next Web conference om kennis te maken met de grootste internationale technologie startups. 

Craftworkz: een succesvolle case 

Ook de winnaars van vorig jaar waren aanwezig. Voor deze editie mochten zij zelf studenten begeleiden en evalueren. Ondertussen hebben zij hun eigen bedrijf opgericht, Craftworkz, binnen de Cronos Groep gespecialiseerd in 'Prototyping as a service'. Zij zijn op één jaar tijd geëvolueerd van laatstejaarstudenten informatica tot ondernemers van een bedrijf met 8 vaste medewerkers. 

Hack The Future is een initiatief van de Cronos Groep, uitgewerkt door Involved en Wonderland.

Jan Rauter

Organisator Hack The Future, Involved

Katrien Hennin

PR Manager, Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be