500 studenten ontrafelen mysterieus artifact tijdens vijfde editie van Hack the Future.

Een kleine 500 studenten in business, design en IT kwamen 28 en 29 november 2018 samen in het Fort V in Edegem om een ultieme challenge op te lossen. Hack the Future heeft elk jaar opnieuw een globaal thema, dit jaar waren alle challenges gebouwd rond een centraal mysterieus artifact.

 

Hack the Future is een hackathon waar het proeven van de jobs van morgen centraal staat. Dankzij een unieke belevingsdag komen laatstejaarsstudenten in contact met de bedrijfswereld, kunnen ze zich op een creatieve manier meten met de andere teams binnen hun challenge en kunnen ze afstemmen met 40 aanwezige experts. Waar woensdag, tijdens de “creator day” de focus vooral lag op expertises in de creatieve wereld, zoals storytelling, ondernemerschap, product design, service design, game design, .. waren donderdag tijdens de “hacker day” tal van IT challenges zoals Geo, Security, IT Decathlon, SAP, Blockchain, … aan de orde.

De succesformule van Hack the Future

De vijfde editie van deze hackathon bestond opnieuw uit dezelfde succesformule als vorig jaar: een coole locatie, twee dagen “hacken” en 19 verschillende disciplines in de kijker. Zet daarbij nog eens 6 gereputeerde juryleden en een heus prijzenpakket. Hack the Future groeit met elke editie verder, zowel in concept als wat de inschrijvingen betreft. De bijna 500 ingeschreven studenten kwamen van volgende onderwijsinstellingen over heel Vlaanderen en Brussel: Thomas Moore (Mechelen en Geel), Howest (Brugge en Kortrijk), HoGent, AP Hogeschool (Antwerpen), Arteveldehogeschool, Odyssee, KDG Antwerpen, PXL Brussel, Sint Lucashogeschool (Gent), Erasmushogeschool (Brussel), Eshal, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent en KU Leuven.

Prijzenpakket en winnaars

Bij elke challenge hoort een winnend team. Dat team gaat dit jaar naar huis met een Oculus Go headset. Daarnaast is er ook een overkoepelende jury die het potentieel ondernemerschap van de kandidaten evalueert. Voor deze editie, verspreid over twee dagen, was dat:

  • Stephane Berghmans – CEO Technopolis

  • Bert Van Wassenhove - Uitgever van Bedrijven bij The CoFoundry

  • Dave Van de maele - Co-Founder en Managing Partner Cronos Interactive

  • Bart Scheenaerts – Owner Bolwerk en host voor HTF

  • Davino Van Hal - Partner LeapFORWARD NV

  • Hilde Van Dyck - Directeur bij COCD

De winnaars van deze overkoepelende Cronos ondernemerprijs zijn voor de Creator Day Jana Peeters en Maya Stoffijn van Sint Lucas Gent met hun challenge in Virtual Reality. Zij kunnen naar het OFFF festival in Barcelona. Voor de Hacker Day wonnen Thomas Billiet en Ruben Dewitte van Howest Brugge met hun challenge in Mobile. Zij gaan naar huis met tickets van The Next Web conference.

Hack The Future is een initiatief van Involved, georganiseerd door LeapForward en gesponsord door De Cronos Groep.

 

Katrien Hennin

Communication & PR Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be