Alexander De Croo opent op 4 mei het eerste Digitaal Leslokaal in Berchem

Workshops rond digitale technologie voor onze jeugd

Op vrijdag 4 mei wordt het eerste Digitaal Leslokaal van Digitale Wolven officiëel geopend aan de Uitbreidingstraat 2-8 te Berchem. Je kan er terecht voor verschillende workshops rond digitale technologie en wie weet krijg je de smaak te pakken voor een loopbaan in de informaticasector. Hier leer je digitaal creëren in plaats van louter consumeren.     

De organisatie Digitale Wolven, een door De Cronos Groep opgerichte vzw,  wil met deze locatie iedereen laten proeven van alle (nieuwe) technologietoepassingen. Het leslokaal biedt heel wat mogelijkheden zoals 3D printen, robots, AR, VR, IoT en programmeren.

“We willen een meerwaarde zijn voor de buurt. Ik kijk ernaar uit om veel groepen te mogen ontvangen en workshops te organiseren. We hopen dat het leeft in de regio en dat we nieuwe, digitale technieken dichterbij de kinderen en jongeren kunnen brengen.“ vertelt Cindy Smits - oprichter Digitale Wolven.

De opening is voor iedereen toegankelijk tussen 16u en 20u, met de focus op kinderen. Het officiële startschot wordt om 16u45 gegeven door vicepremier Alexander De Croo, Minister van Digitale Agenda.

De digitale revolutie is een kansenrevolutie. Iedereen kan het in de digitale wereld maken, als je maar de juiste vaardigheden hebt. En die vaardigheden kunnen we onze jeugd niet vroeg genoeg aanleren. Ik ben verheugd dat we dankzij projecten als Digitale Wolven kinderen en jongeren kunnen wapenen voor de toekomst en ze sterker in hun schoenen kunnen laten staan. - zegt Alexander De Croo, Minister van Digitale Agenda. 

Over Digitale Wolven
Digitale Wolven is een non-profitorganisatie die kinderen creatief laat omgaan met ICT en technologie. Digitale Wolven bestaat ondertussen bijna vijf jaar en wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren warm maken. Zij gaan langs bij scholen, culturele centra, vzw’s of in de plaatselijke bibliotheek om digitale workshops te geven. Digitale Wolven biedt verschillende soorten digitale workshops aan voor verschillende leeftijden, verdeeld in 4 categorieën: kleuters, lagere school, secundair onderwijs en navorming. De sessies rond programmeren, VR, AR, IoT en robots kunnen naar wens worden aangepast of gecombineerd. Naast een begeleider, voorzien zij ook al het nodige materiaal. 

Over DBSF
Het Digital Belgium Skills Fund werd opgericht voor een grotere digitale vaardigheid in het bijzonder voor kansjongeren. Het is een inititiatief van minister Alexander De Croo in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Het Digitaal Leslokaal is één van de door haar betoelaagde initiatieven. 

Cindy Smits

Oprichter , Digitale Wolven

Katrien Hennin

PR Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. 



Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be