Cloudar, een Belgische AWS Consulting Partner, maakt bekend de AWS Premier Consulting Partner status te hebben behaald.

Dit is de hoogste onderscheiding binnen het partnernetwerk (APN) van Amazon Web Services (AWS). De Premier Partner-status is een erkenning voor APN-partners die aanzienlijk geïnvesteerd hebben in het ontwikkelen van technische competenties die nodig zijn voor het implementeren en beheren van klantoplossingen in de AWS Cloud. Premier Partners hebben een bewezen expertise in het ontwerpen, uitrollen en migreren van klantenoplossingen op AWS. Ze hebben een sterk team van getrainde en gecertificeerde professionals en draaien een gezonde en winstgevende consulting-business met AWS. Cloudar is de eerste AWS Premier Consulting Partner met hoofdzetel in België.

Cloudar maakt reeds deel uit van het APN network sinds 2014 en heeft 100% focus op AWS. Deze focus op één specifieke publieke cloud stelt Cloudar in staat om experten te leveren in hun vakgebied en om een hechte relatie uit te bouwen met AWS. 

Tom De Blende, COO van Cloudar, over deze verwezenlijking: “In een traditioneel hosting-verhaal is er een meestal een grote kloof tussen de klant enerzijds en de engineers van de provider anderzijds. Binnen onze organisatie versterken onze AWS-consulting activiteiten onze 24/7 Managed Services business en vice versa. Het behalen van de AWS Premier Consulting Partner Status is een waardevolle erkenning voor het harde werk van onze consultants.”

Innovatie zit duidelijk ingebakken in het DNA van Cloudar. Niet enkel in de combinatie van de verschillende business-modellen die gehanteerd worden, zoals reselling, consultancy, staffing én 24/7 managed services. Maar als deel van De Cronos Groep is Cloudar ook vaak betrokken in projecten met andere competence centers van de groep, die elk op zich experten zijn in hun domein. Het resultaat hiervan vind je terug in het snel eigen maken van nieuwe services; van IoT tot Serverless, van AI tot Big Data, van Lex tot Polly, etc.

Het succes van dit business model is vooral te danken aan een professionele aanpak van projecten waar de klant centraal.

“Onze AWS Premier Consulting Partners behoren tot de besten van alle APN Consulting Partners wereldwijd en we zijn dan ook verheugd om Cloudar te mogen verwelkomen tot deze exclusieve groep, aldus Niko Mykkänen, General Manager, Alliances and Channels EMEA bij AWS. “Door continue te investeren in AWS expertise, heeft Cloudar kunnen aantonen dat ze over een team van zeer sterke en gecertificeerde consultants beschikken, die klanten kunnen bijstaan tijdens hun digitale transformatie naar de AWS Cloud”.

Cloudar heeft dankzij diverse succesvolle klantenverhalen kunnen aantonen dat ze deze Premier Partner status waardig zijn.

Geert Vanvaerenbergh, CEO van Amista NV, SAP Rebels // Oprichter & CEO van het Belgische Nationale Bobsleeteam “the Belgian Bullets” bevestigt deze resultaatsgerichte aanpak: “Mijn levensmotto is steeds geweest dat we onderdeel moeten zijn van een oplossing en niet van een probleem. Cloudar’s team is de personificatie van dit motto. Voor één van onze grootste klanten, Alcopa, hebben we samen hun volledige applicatie-suite gemigreerd naar de AWS cloud, waaronder een significante SAP workload, wat uit mijn ervaring niet de meest eenvoudige opdracht is. De migratie naar AWS gebeurde feilloos en werd opgeleverd zoals afgesproken: binnen budget en binnen de vooropgestelde termijn. Dit is dan ook de reden waarom ik graag met Cloudar in zee ga voor onze meest kritische klantenopdrachten, waar falen geen optie is”

Eerder dit jaar behaalde Cloudar de AWS DevOps Competency en de AWS Government Competency. De AWS DevOps Competency zet partners in de kijker die ervaren zijn in het implementeren van continuous integration en continuous delivery bij klanten of die bedrijven bijstaan in het automatisch uitrollen en beheren van infrastructuur in de AWS cloud. De AWS Government Competency toont dan weer aan dat Cloudar de nodige expertise en ervaring heeft om publieke instellingen (overheid, universiteiten, …) te helpen om kritische workloads en applicaties op een veilige manier naar de AWS cloud te migreren, te beheren en te ondersteunen.

Deze recente verwezenlijkingen en nauwe samenwerking met AWS waren de eerste stappen die genomen werden om het AWS Premier Consulting Partnership te behalen. Op dit moment is Cloudar actief aan het werken op het behalen van Managed Service Provider Competency om zo toe te treden tot het AWS Managed Service Provider Programma, wat de lat in de toekomst nog hoger zal leggen.

Bart Van Hecke, Mede-oprichter en Managing Partner van Cloudar vertelt: "We zijn heel trots om door AWS erkend te worden als Premier Consulting Partner. We zullen in de toekomst dan ook blijven investeren in dit AWS partnership door extra competenties en specialisaties te behalen. De eerlijkheid gebiedt mij om de team-effort die ervoor gezorgd heeft dat we deze status hebben behaald, uitdrukkelijk in de verf te zetten. Ik ben meer dan trots op de expertise en het professionalisme dat ons team dagdagelijks in de praktijk omzet en kijk er dan ook naar uit om Cloudar verder te leiden in deze boeiende, steeds veranderende wereld van de AWS Cloud.”

Over Cloudar

Cloudar werd opgericht door Senne Vaeyens en Bart Van Hecke in 2014 met een 100% focus op Amazon Web Services. Als DevOps-, AWS- en infrastructuurexperten, biedt Cloudar robuuste, high-available en schaalbare oplossingen voor elk type van business in de AWS Cloud. 

Als deel van De Cronos Groep kan Cloudar aan zijn klanten totaaloplossingen aanbieden die verder gaan dan AWS expertise. Met meer dan 5000 IT consultants, een omzet van € 560M in 2017 en een jaarlijks groeicijfer van 15%, is Cronos Groep één van de meest solvabele en betrouwbare technologiepartners in België en Luxemburg. 

Cloudar is ISO/IEC 27001 gecertificeerd voor Informatiebeveiliging. Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties (bijvoorbeeld commerciële ondernemingen, overheidsinstanties, non-profitorganisaties). De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie. Cloudar heeft reeds tientallen agile en schaalbare projecten opgeleverd aan klanten binnen alle mogelijke sectoren, gebaseerd op een “Well-Architected Core” die organisaties in staat stelt hun IT-infrastructuur te kunnen beheren en verder uitbouwen binnen de AWS cloud. Voor meer informatie, bezoek de Cloudar website op https://www.cloudar.be 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be