Contribute en Exitas bundelen met Colabo hun Oracle-expertise

Colabo is de nieuwe vlag waaronder een aantal bedrijven binnen De Cronos Groep hun Oracle-expertise bundelen. De doelstelling van Colabo is even helder als ambitieus: de hele Oracle-stack afdekken via één centraal aanspreekpunt.

Contribute (applicatieontwikkeling) en Exitas (database- en infrastructuurbeheer) zijn in de Belgische markt van Oracle-gebruikers vertrouwde namen. Ze bouwden de voorbije vijfentwintig jaar een ruime expertise op onder de vleugels van De Cronos Groep. Binnen de groep zijn echter veel meer Oracle-specialisten aan de slag. Alles samen gaat het om vijftien bedrijven die zich op één of meer delen van de Oracle-omgeving focussen. Colabo heeft als doel die expertise te bundelen. 

“Tussen de Oracle-specialisten bestaat er vaak al een goede samenwerking”, zegt Peter van Spaandonk, managing partner bij Exitas. “Met Colabo willen we die verder stroomlijnen, beter coördineren en als een geïntegreerd geheel van diensten aanbieden.” De klant behoudt de samenwerking met zijn vertrouwde partner, maar krijgt via Colabo makkelijker toegang tot een breder aanbod van Oracle-diensten. 

 

Unieke Oracle-partner

“De markt vraagt daarom”, zegt Pascal Van Meerbergen, managing partner bij Contribute, “want Oracle is intussen veel meer dan alleen een database.” Colabo focust daarom sterk op de nieuwe, innovatieve producten en (cloud)services uit het Oracle-ecosysteem. Via Colabo positioneert De Cronos Groep zich expliciet als de grootste Belgische managed service provider voor Oracle Cloud Infrastructure (Oracle IaaS). Even goed richt Colabo zich ook op Oracle PaaS, met oplossingen rond onder meer AI chatbots, blockchain, no-code ontwikkeling, enzovoort.

Colabo dekt op die manier – uniek in België – de hele Oracle-stack af: van infrastructuur en middleware, tot applicaties, security, licentiebeheer, onderhoud, enzovoort. Colabo gaat voor complete ontzorging van de klant, met ondersteuning door Belgische experts. Flexibel en pragmatisch, stelt het bedrijf zelf, maar vooral met een compleet aanbod. 

 

Ook voor kmo

Dat Oracle vandaag zo hard de nadruk legt op de cloud, zorgt ervoor dat de technologie nu ook binnen handbereik van de kmo komt. Oracle hanteert daarbij een prijsmodel waarbij bedrijven niet betalen voor het dataverkeer dat via de cloud verloopt. Ook die evolutie is Colabo niet ontgaan. Daarom bundelt het bedrijf nu alle Oracle-expertise van De Cronos Groep, om zo zijn klanten – ook kmo’s – de beste oplossing te kunnen bieden, niet alleen op het vlak van Oracle-technologie, maar ook rond prijs, licenties, beveiliging en aanverwante vraagstukken. 

Pauline De Smet

Marketing & Communication Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be