Cronos Groep geeft startsein aan OP.RECHT.MECHELEN

‘Recht, uit een kindermond’

Rechtspraak, rechtvaardigheid, vrije meningsuiting,... het is belangrijk dat iedereen zich kan uiten en zijn plaats kan vinden in de maatschappij. Mensen moeten de mogelijkheid krijgen om zich uit te drukken en te ontwikkelen vanuit hun passie en gedrevenheid. Binnen de Cronos Groep is dat de basis van ondernemen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de groep zijn schouders zet onder dit project.

Tijdens het festival van OP.RECHT.MECHELEN kunnen we rechtspraak vanuit verschillende invalshoeken horen en beleven. De Cronos Groep wil hierbij ook kinderen aan het woord laten. Zij geven hun ongezouten mening over wat zij al dan niet rechtvaardig vinden.

Kinderen denken en spreken los van gewoontes, culturele of religieuze vooringenomenheid en vooroordelen. Het is precies dat laatste wat de digitale installatie ‘Recht, uit een kindermond’ wil uitvergroten. Kinderen doen, zonder het zelf te beseffen, aan rechtspraak. Ze gaan op zoek naar wat goed is en wat fout. Hun oordeel vormt de basis van de digitale installatie.

“Kinderen hebben een hoog rechtvaardigheidsgevoel. We willen hun onbevangen blik op de grote en kleine dingen delen.” legt Miranda Maes uit – Stategisch Consultant &KOO, binnen de Cronos Groep.

Op 17 september, tijdens de openingsdag van Op.Recht.Mechelen, kan je de digitale installatie ontdekken aan de Botermarkt 12, te Mechelen. Muziek, kinderuitspraken en video komen samen in een experience die alle zintuigen prikkelt. Op die manier worden inhoud, technologie en cultuur aan elkaar gekoppeld.

Naast 'Recht, uit een kindermond' kan je op 17 september op de Grote Markt terecht voor allerlei andere activiteiten rond de feestelijke opening van OP.RECHT.MECHELEN. Raadpleeg het programma op www.oprechtmechelen.be.

Katrien Hennin

PR Manager, Cronos Groep

Miranda Maes

Strategisch Consultant , &KOO - Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be