Cronos Groep pakt uit met unieke Car Free Day

Laat je wagen thuis en kom eens met de kano naar het werk!

De Cronos Groep stimuleert bewegen en zet sterk in op mobiliteit. Op die manier werkt de groep aan haar ecologische voetafdruk. Op de Car Free Day wordt er nog een stapje verder gegaan. Elke medewerker wordt uitgedaagd om de wagen thuis te laten en krijgt hiervoor een gratis ontbijt. Zo zijn er sommigen die met de ligfiets of kano naar het werk komen. Daarnaast wordt het Mobility Center aan het hoofdkantoor officiëel geopend en staan er allerlei toffe activiteiten op de planning in het teken van mobiliteit.

De medewerkers kunnen die dag verschillende fietsen en elektrische wagens testen. Verder wordt hun conditie gemeten via de ‘Watt Bikes’. Er staan ook ‘Safety Games’ op het programma waarbij ze kunnen zien wat sms'en achter het stuur doet met hun aandachtsvermogen.

Het is de bedoeling om iedereen aan het bewegen te krijgen en daarvoor laat de groep haar medewerkers proeven van verschillende sporten o.a. kubben, skeeleren, zelfverdediging en yoga.

In de Week van de Mobiliteit vindt ook de officiële opening van het Mobility Center plaats. Naast een stockageruimte voor wagens en fietsen, wordt het een plek waar alle medewerkers terecht kunnen met hun vragen betreffende mobiliteit. Wat moet je doen om een fiets te leasen? En wat met elektrische wagens en plug-in hybrides? Met andere woorden: wat zijn de alternatieven voor het woon-werk verkeer?

“Als groep is het onze bedoeling om flexibiliteit te creëren om op een makkelijke manier op het werk te geraken en een steentje bij te dragen aan het milieu. Het is fijn om te weten dat medewerkers hier zo enthousiast over zijn. Het engagement is heel groot. Mobiliteit wordt gedragen door de hele groep en dat maakt dat we heel wat kunnen verwezenlijken.” legt Veerle Rovers uit – organisator Car Free Day Cronos Groep.

De Week van de Mobiliteit loopt van 16 tot en met 22 september. Deze campagneweek spitst zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, schoolomgevingen, stedelijke centra en woonbuurten. Eén van de hoogtepunten in deze week is de Car Free Day die plaatsvindt op 22 september.

Katrien Hennin

PR Manager, Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be