De Cronos Groep lanceert samen met Barco en de Stad Kortrijk Hangar K in West-Vlaanderen

De eerste cocreatie hub in West-Vlaanderen

Hangar K is een cocreatie hub in Kortrijk voor starters, groeiers en ondernemers met een duidelijke focus op digitale technologie in de maakindustrie (smart factory), MedTech, EduTech en entertainment/visualisatie. Als werkruimte overstijgt Hangar K zichzelf. Het is een gebouw, maar ook een digitaal platform. Het is tegelijk incubator en accelerator, maar ook katalysator en innovator. Competence center én brain center.

Hangar K is de eerste cocreatie hub in West-Vlaanderen, een plek waar starters, groeiers en gevestigde bedrijven met elkaar zullen samenwerken om onze economie te digitaliseren.” Vincent Van Quickenborne, burgemeester Stad Kortrijk

HUB IN ONTWIKKELING

Als open platform en cocreatie hub is Hangar K voortdurend in ontwikkeling. De ruimtes veranderen en worden ingenomen door steeds andere ondernemers en bedrijven. Sommige blijven een tijdje, andere komen af en toe hun licht opsteken. Of ze blijven op kantoor en zoeken elkaar online op, in de cyberloods. Door steeds in beweging te blijven, ontstaat een constante stroom van nieuwe inzichten en groeit de expertise op het vlak van technologie exponentieel. Nationaal en internationaal.

PARTNERS

Hangar K is een gezamenlijk initiatief van de Cronos Groep, Barco, Howest, KU Leuven, Stad Kortrijk, Start it @KBC, UGent en Vives. De combinatie van digitaal onderwijs, expertise in digitale technologie en mentorschap van starters leidt tot betere toepassingen voor technologie en sterkere economische groei van de regio. Dankzij het open ecosysteem kunnen verscheidene andere partners instappen in de community. Klaar om samen oplossingen te ontwikkelen voor nieuwe technologische uitdagingen.

Alle huidige en toekomstige partners delen dezelfde visie, verdedigen dezelfde waarden en streven dezelfde doelstellingen na. Een CEO gaat samen met de partners op zoek naar originele projecten, ondernemers en gevestigde ondernemingen die samen een bruisende gemeenschap zullen vormen en de positie van de regio zullen versterken. Hangar K maakt deel uit van het stadsontwikkelingsproject Kortrijk Weide in een regio met een sterke industrie.

 

 

Katrien Hennin

PR Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be