De Cronos Groep tekent met AWS nieuw miljoenencontract voor datacenterdiensten in de Benelux

Kontich, België, 19 mei 2023 - De Cronos Groep en Amazon Web Services (AWS) gaan met elkaar in zee. Beide partijen ondertekenden vandaag een zogeheten strategische samenwerkingsovereenkomst (SCA) voor vier jaar. AWS wil in de Benelux versnellen, onder meer met datacenterdiensten voor AI en IoT. De Cronos Groep mikt over de looptijd van de overeenkomst op een verdubbeling van de huidige omzet met AWS. Vandaag maakt een 800-tal klanten via Cronos al gebruik van de diensten van AWS. 

"Deze overeenkomst is de eerste SCA in de Benelux. We zijn ervan overtuigd dat het een belangrijke groeimotor wordt voor de activiteiten van De Cronos Groep", zegt Dirk Deroost, medeoprichter van de Cronos Groep. "Inmiddels hebben verschillende groepsbedrijven zich gespecialiseerd in elementen van het aanbod van AWS. We willen ons aanbod en go-to-market strategie consolideren om een one-stop shop aanbod voor onze AWS-diensten te creëren. De volgende jaren zullen we heel wat informatici aantrekken en bijscholen in de verschillende AWS-pijlers.” AWS richt zich met zijn datacenterdiensten op zes fundamentele pijlers: cloudmigraties, SAP op AWS, data en analytics, AI, machine learning en Internet of Things (IoT).

De consolidatie krijgt vorm dankzij Scale, het AWS Cloud Center of Excellence van De Cronos Groep. Scale brengt vandaag 16 competence centres van Cronos samen en zal in de toekomst ook potentiële nieuwe bedrijven incuberen, om de implementatie van AWS-diensten verder te optimaliseren. De Cronos Groep wil met behulp van AWS klanten in de Benelux helpen hun snelheid van innovatie en value-to-market te verhogen. In Nederland gebruikt ruim 80% van de op de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijven AWS om hun time-to-market te versnellen, hun kosten te verlagen en hun bedrijven wereldwijd te ondersteunen. Het onderstreept het potentieel in de Benelux.

Een van de bedrijven die al met De Cronos Groep in zee  ging voor AWS-integraties, is Veolia Group. De samenwerking stelt de specialist in water-, afval- en energiebeheer in staat sneller nieuwe oplossingen te lanceren voor zijn klanten. "De Cronos Groep levert ons al vier jaar gedegen advies in IT- en cloudbeheer. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe deal tussen De Cronos Groep en AWS hun expertise nog zal versterken. Het biedt ons ongetwijfeld meer mogelijkheden en nieuwe waardevolle inzichten", zegt Jan Goormans, Cloud en Datacenter Manager bij Veolia Group.

"We zijn verheugd om deze samenwerking met de Cronos Groep aan te kondigen, een partner met een sterke ondernemerszin die gelijkloopt met onze AWS day-1 culture. In de voorbije 30+ jaar heeft De Cronos Groep naam gemaakt als een van de voornaamste leveranciers van IT-consultancy en professionele diensten aan onze gemeenschappelijke klanten in de Benelux. Een centrale AWS Cloud Center of Excellence bij Cronos zal hun kennis en expertise in onze technologie, en onze positie in de Benelux versterken en verankeren", zegt Marielle Lindgren, directeur Benelux en Nordics bij AWS. 

Beide partijen hebben een groeiplan opgesteld op basis van de reikwijdte van De Cronos Groep in de Benelux, met 45 kantoren en sterke capaciteiten in IT-consultancy. Een twee groeipijler is de internationale uitbreiding van De Cronos Groep. Daarvoor kijken beide partners met name naar Scandinavië, dat inzake gebruik van cloud een voorloper is. Het lokale en ondernemingsgerichte ecosysteem van De Cronos Groep zal een belangrijke component vormen van de Europese groeiambities van beide partijen. 

Over De Cronos Groep

Een netwerk van innovatieve bedrijven in technologie, marketing en communicatie vormen samen De Cronos Groep. De groepsbedrijven zijn stuk voor stuk voorlopers in hun marktsegment, vaak met de nieuwste technologieën en prototypes. Om die innovatiestrategie vorm te geven stimuleert de groep heel sterk ondernemerschap en intrapreneurship. De missie van De Cronos Groep is om talenten kansen te bieden en hen te laten groeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf te ondernemen. 

De Belgische Cronos Groep telt ruim 9.000 medewerkers. Het bedrijf kent al een kwarteeuw duurzame groei en haalde in 2022 een geconsolideerde jaaromzet van 1,1 miljard euro. Naast het hoofdkwartier in Kontich (Antwerpen) telt de groep ook belangrijke clusters in Amsterdam, Gent, Leuven, Mechelen en Kortrijk. Meer informatie op https://cronos-groep.be/.

Pauline De Smet

Marketing & Communication Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be