DynaGo moedigt Leuvenaars aan om meer te bewegen

Een gezonde geest in een gezond lichaam is heel belangrijk. De stad Leuven wil haar inwoners daarom zoveel mogelijk aanzetten tot bewegen. “In januari 2017 lanceerden stad Leuven en Tofsport de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’ om nieuwe sportinitiatieven te ontwikkelen. Van de zeven laureaten zijn er al verschillende actief, zoals Open Gym in Wilsele, Barpark aan Sportoase en de beweegbanken in het Sluispark en aan de Balk van Beel”, zegt schepen van sport Erik Vanderheiden. Onlangs rondde Moving Neighbours haar testfase succesvol af. Ook DynaGo schiet uit de startblokken.  

DynaGo, een project ontwikkeld door Cronos Leuven, in samenwerking met Needle, Craftworkz en Aptus moedigt Leuvenaars aan om meer te stappen, te lopen en te fietsen.  “Door bestaande apps zoals Strava en Moves aan DynaGo te verbinden, worden al hun bewegingen opgeslagen en in kaart gebracht. De verzamelde kilometers worden omgezet in LEURO’s (Leuvense euro’s zeg maar). Deze kunnen ingezet worden voor de ontwikkeling van projecten in hun buurt en de stad”, aldus projectontwikkelaars Miranda Maes en Stefan Croimans.

In een volgende fase wordt de testfase geëvalueerd en beslist om het prototype al dan niet verder te ontwikkelen en uit te breiden tot een volwaardig platform om alle Leuvenaars te motiveren om meer te bewegen.

 

 

 

Erik Vanderheiden

schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, Stad Leuven

Mieke Van Schepdael

adviseur sportbeheer en sportbeleid

Miranda Maes

projectontwikkelaar DynaGo

Stefan Croimans

projectontwikkelaar DynaGo

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be