Een nieuwe wending voor DAE Studio’s

Dé accelerator voor game ondernemers

Met de start van het nieuwe academiejaar, begint DAE Studio’s in Kortrijk aan een nieuw hoofdstuk. DAE Studio’s zal zich vanaf nu toespitsen op het begeleiden van jonge studenten naar het ondernemerschap. Deze nieuwe start gaat gepaard met een verandering in de aandeelhoudersstructuur. De Cronos Groep met zijn divisie Cronos aan de Leie wordt een nieuwe aandeelhouder en zal haar expertise in het stimuleren van ondernemerschap mee inbrengen.

DAE Howest werd onlangs nog uitgeroepen tot beste game-ontwikkelingsopleiding ter wereld. De jonge mensen die daar afstuderen behoren tot de ‘crème de la crème’ van game ontwikkeling, maar vinden niet altijd de weg naar het ondernemerschap. Net daar wil DAE Studio’s een rol spelen. Met de komst van 'Virtual & Augmented Reality' is de nood naar innovatieve jonge start-ups in deze omgeving een opportuniteit.

Een brug slaan tussen studenten, researchers en industrie

Met DAE Studio’s willen we een brug slaan tussen de studenten, Howest researchers en de industrie. Vanuit DAE studio’s werken we samen met industriële partners die willen inzetten op gametechnologie (VR, AR, 3D) om samen te bekijken hoe dit geïntegreerd kan worden in hun bedrijfsprocessen. Dankzij de jarenlange research van Howest op het vlak van 3D technologieën en de creatieve ideeën van de DAE student-ondernemers kunnen we een broeihaard creëren van innovatie, creativiteit en spitstechnologie. Deze kruisbestuiving is een troef voor de industriële partners in de regio.

Kortrijk, de bakermat van 3D Technologie

Dankzij de aanwezigheid van verschillende industriële spelers in de 3D technologie en de aanwezigheid van Howest met zijn richting Digital Arts & Entertainment, kan Kortrijk zich zeker de bakermat noemen van de Vlaamse 3D Technologie. Hierbij is het belangrijk dat DAE Studio’s de jonge ondernemers in die sector ondersteunt. Het doel is dan ook om een ecosysteem te creëren tussen studenten, research en vermarktbare toepassingen.

DAE Studio’s zal zich vestigen in de nieuwe Hangar K en zal van daaruit de start-ups toegang geven tot het ecosysteem van coaches, industriële partners en investeerders.

Het vele jonge talent dat DAE als ’s werelds nummer 1 elk jaar aflevert, willen we graag omzetten naar actief ondernemerschap in Kortrijk, zegt Rik Leenknegt - Academic Director DAE.  

Het investeren in jonge start-ups in gloednieuwe technologieën zoals AR en VR is van cruciaal belang om de klanten van De Cronos Groep te dienen, vertelt Dirk Deroost - Bestuurder De Cronos Groep

Howest is een innovatieve en erg praktijkgerichte hogeschool met campussen in Kortrijk en Brugge. Haar vernieuwende digitale opleidingen staan hoog aangeschreven. Zo werd Digital Arts and Entertainment onlangs nog uitgeroepen tot beste game-ontwikkelingsopleiding ter wereld. DAE pioniert en is samen met de Cronos Groep één van de founding partners voor het ambitieuze Hangar K incubatiecentrum in Kortrijk.

Katrien Hennin

PR Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be