Ethical hacking platform INTIGRITI gaat Europees met +4mln euro funding

Antwerpen - De Belgische start-up Intigriti, een platform voor ethische hackers, heeft in een nieuwe investeringsronde 4,14 miljoen euro opgehaald. De kapitaalinjectie werd geleid door het Europese fonds ETF Partners, dat zich focust op duurzame technologie. Het fonds krijgt daarmee een minderheidsbelang in handen en zal met ETF partner Remy de Tonnac (CEO Gemalto / INSIDE Secure) het board versterken. Met het geld wil het hacking platform haar leiderschapspositie binnen de Benelux versterken en verder uitbreiden naar de rest van Europa. 

Via Intigriti kunnen bedrijven hun systemen doorlopend laten testen door meer dan 15.000 ethische hackers uit 130 verschillende landen. Dat is nodig, volgens CEO Stijn Jans: “Vroeger werd de beveiliging van vele bedrijven hoogstens één keer per jaar doorgelicht. Vandaag is dat ondenkbaar, omdat er dagelijks honderden nieuwe soorten kwetsbaarheden ontdekt worden. De strijd tegen cybercriminaliteit is er een die we samen moeten voeren, niet ieder voor zich.” 

Door een beroep te doen op een netwerk van ethische hackers, willen instellingen en bedrijven zoals de Europese Unie, Kinepolis, Randstad, Brussels Airlines en bpost een vangnet voorzien voor veiligheidslekken, en dat lijkt te werken: 

“Afgelopen jaar heeft ons netwerk met succes meer dan 10.000 kwetsbaarheden gedetecteerd en verholpen. Dat is een forse groei tegenover het jaar daarvoor, en een record dat we in 2020 alvast gebroken hebben”, zegt ethisch hacker Inti De Ceukelaire, die instaat voor de groei van de hacker community. “Door de huidige tijdsgeest zoeken steeds meer cybersecurity-professionals naar manieren om online carrière te maken. Ons platform maakt het mogelijk om bij te dragen aan de cyberveiligheid van internationale bedrijven, én om beloningen tot 50.000 euro in de wacht te slepen, zonder dat je daarvoor je huis moet uitkomen. Dit is een nieuwe, duurzamere manier van werken, die consultancy voorgoed zal veranderen.” 

Intigriti groeide de voorbije jaren uit van tot een sterke speler in de Belgische cybersecurity markt met funding van de KU Leuven en The CoFoundry, het fonds waarmee de Cronos Groep startups ondersteunt. Stijn Jans: “De hands-on mentaliteit van The CoFoundry is bepalend geweest in de groei van Initigriti tot vandaag en het team heeft ons sterk ondersteund in het zetten van de stap naar internationale groei.”

De keuze voor het duurzaamheidsfonds ETF Partners is niet toevallig, verklaart De Ceukelaire: “We hebben bewust voor een partner gekozen die onze waarden en visie deelt. Als globaal netwerk van ethische hackers komen de ethische en morele aspecten altijd op de eerste plaats. ETF partners zal ons niet alleen ondersteunen om deze waarden uit te dragen, maar ook extra middelen beschikbaar maken om impact te maken op de veiligheid van duurzame projecten”. 

 

OVER INTIGRITI 

Intigriti werd opgericht in 2016 door CEO Stijn Jans. Het bedrijf ontwikkelt een platform dat Europese bedrijven in contact brengt met een netwerk van ruim 15.000 ethische hackers. Via een ‘bug bounty’model worden de websites, applicaties en infrastructuur van de meer dan 75 aangesloten organisaties doorlopend getest om veiligheidsfouten. Het bedrijf reikt beloningen tot 50.000 euro uit voor hackers die geldige kwetsbaarheden op een ethische manier melden, zodat de geïmpacteerde bedrijven ze kunnen verhelpen. Intigriti werkt met meer dan  75 organisaties in diverse sectoren, gaande van kleine start-ups tot financiële instellingen. Voor meer informatie kan je terecht op www.intigriti.com 

 

OVER THE COFOUNDRY 

The CoFoundry is een Belgisch zaaikapitaalfonds dat startups toeleidt naar internationale groei. Wij willen bedrijven bouwen van een nieuwe generatie, innovatieve bedrijven met een duurzame filosofie. In het Engels zouden ze ons een ‘purpose driven’ bedrijf. Het doel is resultaten na te streven, financieel succes is daar dan een gevolg van. Het fonds is ontstaan binnen de Cronos Groep en staat dan ook in voor de participaties in startups van de groep. Meer informatie op www.thecofoundry.co

 

OVER ETF 

ETF Partners steunt getalenteerde ondernemers en management teams door in hen te investeren met kapitaal en ervaring. Het fonds waarover ze beschikken komt van institutionele investeerders, wereldwijde organisaties en family offices. ETF creëert waarde door te investeren in technologie bedrijven die het verschil maken, in wat zij ‘sustainability through Innovation’ noemen. 

Voor meer informatie over ETF Partners’ hun visie op Sustainability through Innovation, kan je alles terugvinden op www.etfpartners.capital

 

KADERSTUK: WAT IS ETHISCH HACKEN? 

Ethische hackers zoeken in opdracht van bedrijven naar beveiligingsrisico’s in hun systemen. Op die manier kunnen veiligheidslekken vroegtijdig gevonden en gedicht worden, om te voorkomen dat ze door criminele hackers misbruikt worden. 

Heel wat bedrijven kiezen om ook beloningen of 'bug bounties' uit te reiken. Daarbij worden de hackers niet betaald voor hun tijd, maar wel voor de fouten die ze blootleggen. Bij sommige bedrijven loopt die beloning op tot 50.000 euro, afhankelijk van de impact van de kwetsbaarheid. Platformen zoals Intigriti verbinden bedrijven met geschikte ethische hackers, en bieden een wettelijk kader om de ontdekte fouten te verwerken en beloningen uit te reiken. 

Bert Van Wassenhove

The CoFoundry

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be