InfoFarm lanceert zijn eigen ‘Data Engineer Academy’.

Een initiatief om IT-profielen om te scholen naar Cloud Data Engineers en zo het tekort op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Een hoge vraag naar Data Engineers en een laag aanbod op de arbeidsmarkt. Een problematiek waar vele databedrijven momenteel mee kampen. InfoFarm blijft echter niet bij de pakken zitten en verzint alternatieve manieren om Data Engineers te rekruteren. De Data Engineer Academy voorziet een volledig opleidingstraject voor software ontwikkelaars, DevOps- & BI profielen met 2 à 3 jaar ervaring.

Tekort op de arbeidsmarkt

Momenteel kampt de arbeidsmarkt met een tekort aan Data Engineers. “We zien daarnaast ook een groeiende trend in de vraag naar dataprofielen” klinkt het bij Ben Vermeersch, Managing Partner van InfoFarm. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat Infofarm op een andere manier de arbeidsmarkt moest benaderen. Als we de Data Engineers niet kunnen vinden, zullen we ze zelf moeten ‘maken’, dachten ze bij InfoFarm. Zo ontstond het idee om een Data Engineer Academy op te richten en hopelijk in de nabije toekomst enkele nieuwe ‘Farmers’ te kunnen onboarden.

InfoFarm Data Engineer Academy

De Data Engineer Academy richt zicht vooral op drie specifieke profielen, namelijk software ontwikkelaars, DevOps engineers en BI engineers met 2 à 3 jaar ervaring. “Deze profielen hebben alvast een technische basis en zullen snel weg zijn met de skills die nodig zijn om een functie als Cloud Data Engineer uit te voeren” aldus Ben Vermeersch, Managing Partner Infofarm. 

De nieuwe werknemers zullen een uniek traject voorgeschoteld krijgen waarin de focus wordt gelegd op technologie trainingen (Spark, Kafka, Kubernetes, Data Factory, etc.) en het behalen van Cloud certificaten zoals bijvoorbeeld AWS Data Analytics Specialty of Azure Certified Data Engineer Associate. On-the-job training is minstens even belangrijk, je leert immers het meeste door gewoon te doen, luidt het bij InfoFarm. Ervaren Data Engineer collega’s zullen de trainees daarom begeleiden tijdens hun eerste projecten als Data Engineer. 

Ludieke LinkedIn campagne

“Om onze Data Engineer Academy in de aandacht te brengen, hebben we bij InfoFarm enkele grappige filmpjes gemaakt waarin de karakteristieken van software ontwikkelaars, DevOps- & BI profielen uitvergroot worden en de mogelijkheid tot omscholing wordt aangeboden” zegt Johan Snels, Managing Partner bij InfoFarm. Met deze ludieke LinkedIn campagne hoopt InfoFarm de juiste profielen te bereiken. Bekijk de filmpjes voor software ontwikkelaars, DevOps Engineers en BI Engineers hier.

Heb je zelf 1 tot 3 jaar ervaring in één van bovenstaande functies en interesse om bij Infofarm aan de slag te gaan als Data Engineer? Klik dan door op bovenstaande linken.

Over InfoFarm

InfoFarm, opgericht in 2014, is een data consulting bedrijf dat bedrijven helpt om meer datagedreven te werken. Dat doet InfoFarm enerzijds door mee de data-strategie te gaan bepalen en bedrijven een structuur te helpen opzetten waarin beslissingen onderbouwd genomen kunnen worden op basis van data en niet op basis van boekgevoel. Anderzijds heeft InfoFarm de nodige technische expertise om ondersteunende data platformen op te zetten om data vindbaar en verwerkbaar te maken. InfoFarm bouwt ook AI toepassingen bovenop deze platformen. Infofarm heeft een fijne mix van Data Engineering profielen met een achtergrond in computerwetenschappen en Data Science profielen met een kwantitatieve achtergrond. Dankzij de combinatie van hun technische en wetenschappelijke ervaring kan Infofarm datagedreven softwareoplossingen en -platformen bouwen die een meerwaarde betekenen voor klanten. Infofarm bouwde reeds oplossingen voor verschillende klanten binnen verscheidene industrieën zoals Digipolis, Telenet, VDAB, Johnson en Johnson, Vlaams Energie en Klimaatagentschap en meer.

Pauline De Smet

Marketing & Communication Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be