Eén locatie, 500 studenten, 17 challenges en één overkoepelende uitdaging: de wereld herverdelen

Dit was Hack The Future, dé grootste hackaton van Vlaanderen

“Het is 2030, je zit in een geheime burcht ergens in Vlaanderen, met de macht om de wereld te herverdelen...”, zo start de leuze van de vierde editie van de hackathon Hack The Future, waar de Cronos Groep dit jaar opnieuw haar schouders onder zet. Ongeveer 500 laatstejaarsstudenten kwamen samen bij Fort V van Edegem om op één dag tal van challenges aan te gaan (lees: om de wereld te herverdelen).

Elke editie heeft een specifiek overkoepelend thema. Waar vorig jaar alles in teken stond van een kolonie op Mars, werd dit jaar gekozen voor een meer dystopisch thema, namelijk Exodus. Alle aanwezige studenten werden als het ware naar het jaar 2030 gekatapulteerd. Een tijdperk waar digitale munten overheersen en politieke onrust zegeviert, waar de rijken in metropolen wonen en waar robots ingezet worden als bewaking. De studenten rest een grote taak: deze wereld terug helpen herenigen. 

Waar de vorige edities telkens de focus legden op IT uitdagingen, wordt er dit jaar naast de “hacker day” ook een “creative day” georganiseerd.

“Binnen de Cronos Groep merken we dat de focus niet meer louter op IT ligt maar breder wordt doorgetrokken naar innovatief ondernemerschap. Hieruit zijn er nieuwe competenties naar voor gekomen zoals digitale marketing, strategie en ondernemerschap”, aldus Sofie Vandenhende - Project Manager Wonderland.

In het totaal vonden er 17 challenges plaats, verdeeld over twee dagen, waarbij evenveel groepsbedrijven de studenten begeleidden. De verschillende creative challenges gingen van Service Design en Marketing tot Virtual Reality en UX design. Bij dag twee waren de challenges gefocust op IT uitdagingen gaande van Java en Business Intelligence tot Security en Blockchain. Bij elke challenge werd er een winnend team verkozen. De overkoepelende Cronos ondernemersprijs werd gewonnen door Mattia Andronico en Dirk Mervis van Thomas More Geel. 

Het voordeel is dat je in een vroeg stadium de studenten aan het werk kan zien. Je ziet bijvoorbeeld meteen wie de goede developers zijn om hen in een volgende fase een job aan te bieden, vertelt Jan Rauter - Managing Partner van Involved, initiatiefnemer van Hack The Future.

Hack the Future is een initiatief van Involved, georganiseerd door Wonderland en gesponsord door de Cronos Groep. 

Katrien Hennin

PR Manager, Cronos Groep

Sofie Vandenhende

Project Manager , Wonderland

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

[email protected]

www.cronos-groep.be