RMDY helpt horecazaken bij de digitale registratie van klanten

Op donderdag 23 juli 2020 werd beslist dat elke horecabezoeker zich zal moeten registreren in de strijd tegen de COVID-19 pandemie. Die regel ging amper twee dagen later al in werking, op zaterdag 25 juli 2020. UX-lead bij RMDY Jeroen Pets ging dan ook meteen aan de slag met de ontwikkeling van een gratis digitaal registratieplatform voor horecazaken.

Als ex-horecamedewerker en ICT’er, kon Jeroen niet gewoon toekijken hoe de horeca het opnieuw wat moeilijker kreeg, en dus ging hij donderdagavond nog aan de slag. In minder dan 24 uur ontwikkelde hij horecamelder.be, een gratis platform waar horecazaken zich kunnen inschrijven. De zaken ontvangen een QR-code waarmee hun klanten gemakkelijk en snel hun bezoek kunnen registreren. Met behulp van het juristenteam van DeJuristen en de privacycommissie, is de website ook helemaal GDPR-proof. “Bovendien worden de beveiligde, opgeslagen gegevens na veertien dagen onherroepelijk vernietigd. Zowel de horecazaak als de overheid kan indien nodig de gegevens opvragen.”

Met dit platform verlicht RMDY het extra werk van de horeca-uitbaters. Geen papieren formulieren overhandigen en bijhouden. Geen onleesbare gegevens. Helemaal veilig, snel en gemakkelijk. Horecabezoekers zelf geven er hun naam en telefoonnummer of e- mailadres in. Enkel het strikt noodzakelijke en wettelijke dus.

Ondertussen zijn er meer dan 200 geregistreerde horecazaken op het platform, en elke dag komen er bij. “Momenteel verwerken we dit manueel, dus het was een behoorlijk druk weekend. Maar ik ben blij dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan de horeca”, aldus Jeroen Pets. Ondertussen blijft hij samen met wat vrijwillige handen verder sleutelen aan de optimalisatie van de website en kwam reeds de vraag voor een Franstalige versie.

Horecazaken kunnen zich registeren via www.horecamelder.be

Jeroen Pets

 

Pauline De Smet

Marketing & Communication Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be