Sport-data scale-up SoccerLAB en dochter TennisLife willen promoveren naar een hogere divisie.

Slim gebruik van sport-data zorgt voor sterkere resultaten.

SoccerLAB en dochter TennisLife (QuESD NV) helpen reeds jaren met succes professionele sportclubs en organisaties bij het beheer van talent. Via de samenwerking met De Cronos Groep hoopt SoccerLAB naar een hogere versnelling te schakelen. Deze samenwerking zal hen toelaten om aan hun klanten nog meer kennis en inzichten over hun spelers aan te bieden. Op die manier wordt er een springplank gecreëerd waarbij verdere internationale groei mogelijk wordt. De Cronos Groep zet hiermee opnieuw in op innovatie, dit maal op het kruispunt tussen data-analyse, artificiële intelligentie en sport.

“We zijn blij om onderdeel uit te maken van De Cronos Groep. SoccerLAB is internationaal succesvol, en dit geeft ons de kans om sneller door te groeien. In de sportwereld wordt het gebruik van data steeds belangrijker. Naast voetbal hebben we met TennisLife de eerste stappen gezet naar andere sporten. Dankzij de steun van De Cronos Groep kunnen we hier een versnelling hoger schakelen.” , vertellen Eddy Schuurmans & Jim Kunnen - Oprichters van SoccerLAB.

“In de sportwereld wordt het gebruik van data steeds belangrijker. SoccerLAB draagt bij tot ons groter sportverhaal waar wij nog meer willen inzetten op innovatie, technologie en sportscience. We zetten als groep vandaag sterk in op data-analyse en artificiële intelligentie. Hiervoor heb je relevante data nodig. SoccerLAB biedt ons deze data waarmee wij aan de slag kunnen gaan. Op die manier kunnen we sportclubs meer en betere inzichten geven over hun spelers.” vertelt Wim Vanden Driessche, De Cronos Groep. 

SoccerLAB is een succesvolle spin off van UHasselt. De Cronos Groep werkt via Limburgse dochter Wingmen al langer samen met UHasselt op specifieke domeinen waarbij deze samenwerking een logische volgende stap is.

“Wingmen biedt ondernemers in Limburg een stevige springplank. Samen met de UHasselt proberen we in specifieke domeinen, zoals data-analyse, wetenschap en ondernemerschap samen te brengen”, legt Ann Simons, Oprichter Wingmen, uit. 

Over SoccerLAB en TennisLife

SoccerLAB & TennisLife zijn managementsoftware voor clubs, academies en federaties. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën kunnen de clubs hun spelers en talentvolle jeugdspelers nog beter opvolgen en ontwikkelen. Ze maken sportclubs succesvoller door video -en data analyse van spelers, teams, wedstrijden en trainingen centraal te beheren. 

SoccerLAB ondersteunt al meer dan 10 jaar clubs waaronder Bayer Leverkusen, PSV Eindhoven, Club Brugge en Qatar Aspire Academy. De Nederlandse tennisfederatie volgt zijn talenten op via TennisLife.

Katrien Hennin

PR Manager, De Cronos Groep

Wim Vanden Driessche

De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be