De Cronos Groep kan in 2014 opnieuw mooie groepscijfers voorleggen.

Succesvol ondernemen in economisch uitdagende tijden is mogelijk

Met 7000 actieve klanten in de Benelux is de kans groot dat ook jouw bedrijf gebruik maakt van de diensten van De Cronos Groep. Eén en ander heeft te maken met de innovatieve manier van werken van de groep waarbij ondernemers en ondernemerschap centraal staan. Mensen met passie en talent krijgen kansen aangereikt om hun eigen divisie of bedrijf binnen de groep uit te bouwen.

Dat succesvol ondernemen in economisch uitdagende tijden mogelijk is, bewijst de groep weer bij de aankondiging van goede jaarcijfers voor 2014.

Sterke cijfers

In een jaar dat gekenmerkt werd door een aflopende economische crisis kon De Cronos Groep bogen op uitstekende resultaten, net zoals de voorbije jaren trouwens. Het geconsolideerd zakencijfer voor 2014 klokt af op 340 miljoen euro. Hiermee werd een omzetgroei gerealiseerd van 11 %.
De bedrijfswinst stijgt met 8 miljoen Euro, van 15 miljoen Euro in 2013 naar 23 miljoen Euro in 2014. Wat EBITA betreft noteren we 7,46 % ten aanzien van 5,65 % in 2013 en de nettowinst van het boekjaar nam toe met met 3,6 miljoen Euro: van 5 miljoen Euro in 2013 naar 8,7 miljoen Euro in 2014. Verder werd de balans positie van de groep verstevigd door de lange termijn leningen uit te breiden met 10 miljoen Euro wat. De solvabiliteit bedraagt 24%.

De komende jaren wil de groep verder een voorzichtige expansieve koers volgen. De nadruk blijft liggen op autonome groei alhoewel kleine strategische acquisities en participaties ook kunnen.

Een succesverhaal

De Cronos Groep werd opgericht met als doel talentvolle mensen te helpen groeien in hun carrière, tot en met het ondernemerschap toe. De focus ligt van bij het begin op het kwaliteitsvol toepassen van de nieuwste informatie en communicatie technologie bij klanten, die daardoor een competitief voordeel kunnen verwerven in een snel veranderende markt.
 
Sindsdien is de groep uitgegroeid tot één van de grootste systeem integratoren in de Benelux met een duidelijke focus op technologisch gedreven innovatie. Er wordt bij De Cronos Groep sterk geïnvesteerd in kennis en ervaring. Denk hierbij aan toepassingsgebieden zoals Public Cloud, Internet of Things (IOT), Big Data, mobiele toepassingen en en natuurlijk Public Cloud ondersteunende innovaties in de infrastructuur wereld.

Een focus op technologie en innovatie betekent niet dat de groep enkel werkt voor de ICT wereld. In de voorbije jaren werd zakelijke kennis opgebouwd op meerdere domeinen. Dat laat de groep toe om een unieke rol op te nemen als brug tussen ‘business’ en technologie. De groep trok het nodige talent aan om creatief mee te denken met de klant en de vertaalslag te maken naar technologie.
 
In 2014 werd onder meer sterk geïnvesteerd in retail sector kennis waardoor de groep is uitgegroeid tot de referentie op het vlak van e-commerce. Getuige daarvan is de e-commerce factory, die recent werd opgericht in Hasselt en nu al 200 medewerkers telt. Die werken niet enkel voor de Belgische markt, ook tal van Nederlandse e-commerce bedrijven komen naar Hasselt.
 
De toekomst

Vandaag is België de voornaamste afzetmarkt voor de groep en vertegenwoordigt 87 % van de omzet. Luxemburg en Nederland vertegenwoordigen 12 % van de omzet. Meer dan 80 % van de omzet wordt gerealiseerd bij prive bedrijven, 10 % komt van klanten bij de overheid en 10 % wordt gerealiseerd in samenwerking met Europese Instellingen. 

De omzet bij de prive bedrijven kent momenteel een extra sterke groei. De omzet via de Europese instellingen groeit met 15 % per jaar. Ook in de omzet bij overheidsklanten zit nog groei. De groep gaat ook uit van een sterke groei in Nederland in 2015.

De Cronos groep verwacht dan ook over 2015 heel goede cijfers te kunnen neerleggen.

DeCronosGroep-Balans-2014.pdf

PDF - 27 Kb

DeCronosGroep-Resultatenrekening-2014.pdf

PDF - 26 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be