Dexxter haalt €450.000 op om ‘zelf boekhouden’ simpel te maken

Dexxter is een applicatie waarmee eenmanszaken makkelijk en goedkoop zelf hun boekhouding kunnen doen. Na een klein jaar zag de start-up zijn product-marketfit bevestigd, wat de aandacht trok van verschillende investeerders. Via OECO groep, onderdeel van De Cronos Groep, en WinWinner wist de start-up €450.000 op te halen.

Momenteel is de applicatie enkel beschikbaar voor bijberoepers en student-ondernemers, maar binnenkort zullen ook hoofdberoepers met een eenmanszaak ermee aan de slag kunnen.
Daarnaast wil Dexxter hun applicatie ook in het Frans en het Engels aanbieden en zullen er nog heel wat extra features volgen.

Van kapitaal belang

Door een tekort aan boekhouders en toename aan startende ondernemers dreigen heel wat ondernemers in de kou te staan. Dankzij Dexxter kan er heel laagdrempelig gestart worden met ondernemen, om later eventueel door te groeien naar een boekhouder wanneer een vennootschap oprichten opportuun wordt.

Dexxter vierde net hun eerste verjaardag en wil nu het gaspedaal verder induwen.
Voldoende kapitaal vinden is één zaak, maar de ondernemers waren vooral op zoek naar ‘smart capital’. Dat werd gevonden bij de OECO groep, een netwerk van IT-bedrijven dat ondernemerschap wil stimuleren.

Sam Bambust, co-founder OECO groep: “Het past in de filosofie van OECO om jonge ondernemers met potentieel zoals Giel, Robbe en Stan de kansen te bieden om te groeien. Vanuit OECO geven we Dexxter niet alleen financieel een duwtje in de rug, maar begeleiden we hen ook in het uitbouwen van hun bedrijf met “smart capital”.

“Via het uitgebreide OECO-ecosysteem hebben ze immers toegang tot alle nodige expertise om een state-of-the-art product op de markt te zetten. Hierbij bieden we ze niet enkel technische know-how, maar ook business, leadership en soft skills aan ter ondersteuning.”

Giel Thomas, co-founder Dexxter: “We schakelden al een tijdje IT-consultants van OECO in om mee te bouwen aan Dexxter. Die samenwerking verliep uitstekend en op een gegeven moment kreeg OECO lucht van onze plannen om extern kapitaal aan te trekken. De rest is intussen geschiedenis.

Voor ons was het essentieel om onze autonomie te kunnen behouden en in alle vrijheid onze plannen vorm te kunnen geven. OECO was bereid hierin mee te gaan, dus ze waren de ideale partner. Met hun vele gespecialiseerde bedrijven kunnen we voor elk aspect van ons product de beste expertise in huis halen.”

Naast de investering van OECO, organiseerde Dexxter ook een publieke financieringsronde via het crowdlendingplatform WinWinner werd ook een kapitaalronde gedaan via het crowdlendingplatform WinWinner. Meer dan 70 particuliere investeerders zetten zo mee hun schouders onder het ambitieuze project door er een lening aan toe te kennen.

Matthias Browaeys, founder en CEO van WinWinner: “Dexxter maakt met haar product het werk van startende ondernemers eenvoudiger. Dat kunnen wij, als platform waarop bedrijven leningen kunnen ophalen om hun groeiplannen te financieren, alleen maar toejuichen. Het was dan ook leuk om te zien dat de campagne van Dexxter populair was op ons platform. Meer dan 70 particuliere investeerders binnenhalen, het moet de mannen van Dexxter ongetwijfeld een enorme boost geven.”

Eenmanszaken die graag zelf ervaren hoe makkelijk het is om zelf hun boekhouding te doen, kunnen via www.dexxter.be een maand gratis proberen. Daarna betaal je €180 om een heel jaar boekhoudkundig in orde te zijn. Dankzij het uitgebreide leercentrum, de Dexxter-community, en de support vinden ook ondernemers zonder boekhoudkundige achtergrond er makkelijk hun weg.

 

OVER DEXXTER

Deze boekhoudapplicatie belooft aan eenmanszaken dat ze volledig boekhoudkundig in orde zijn voor slechts €180/jaar. Er is totaal geen boekhoudkennis vereist om er makkelijk je weg in te vinden en je cijfers ten volle te begrijpen. De app kan een maand gratis getest worden en wekelijks worden gratis webinars georganiseerd.

Contact: www.dexxter.be

 

OVER OECO

De OECO Groep is in 2016 geboren uit een passie voor ondernemerschap. De OECO groep is vooral een netwerk van talent met meer dan 800 gepassioneerde mensen verdeeld over meer dan 60 bedrijven. Het ecosysteem bestaat uit een diverse groep ondernemers waar nieuwe inzichten, diepgaande kennis en skills centraal staan. De OECO Groep zorgt ervoor dat elk bedrijf de beste versie van zichzelf wordt, dat is beloofd.

Contact: www.oeco.be

 

OVER WIN WINNER

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken en hen laten investeren in hun groeiverhaal.

Contact: www.winwinner.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be