Twee studenten bouwen intelligent sprekende teddybeer

Stageproject wordt prototype voor therapie met kinderen

Zet twee stagiaires samen met een grote knuffelbeer, webcam, luidspreker, microfoon en intelligente software en je krijgt een communicerende teddybeer. Dat is wat Aagje Reynders & Joris Palings hebben klaargespeeld tijdens hun stageperiode van drie maanden bij Craftworkz, onderdeel van de Cronos Groep. 'Talking Teddy' praat Engels en is geprogrammeerd om met kinderen te communiceren. Het is de combinatie IoT (Internet of Things) en AI (Artificiële Intelligentie) die maakt dat ze tot dit resultaat zijn gekomen.  

Uiteraard was er vanuit Craftworkz de nodige begeleiding. Zo stelde het bedrijf hun eigen chatbot software ter beschikking en stuurden ze bij waar nodig. 

Aagje en Joris zijn daarbij nog een stap verder gegaan. Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat ouders de communicatie kunnen meevolgen via een dashboard. Op die manier zijn ze meteen op de hoogte over hoe kinderen zich voelen, waar het probleem zich situeert en kunnen ze eventueel ingrijpen als dat nodig zou zijn. 

“Het project was zeer interessant. Een doodgewone teddybeer omvormen tot een sprekende beer die het kind begrijpt, leek in het begin nogal futuristisch, maar met behulp van de juiste technologie vielen de puzzelstukjes in elkaar en kwam er steeds meer leven in! Het was een ontzettend fijne en leerrijke ervaring om mee te maken bij Craftworkz.” -  vertelt Aagje Reynders. 

'Talking Teddy' is een prototype met veel potentieel. Zo zou hij ingezet kunnen worden in ziekenhuizen of bij kinderen met autisme. Het voordeel is dat kinderen sneller geneigd zijn om tegen een knuffelbeer te praten dan tegen een volwassene. 'Talking Teddy' kan praten, luisteren, reageren en emoties analyseren. Verschillende partijen hebben hun interesse al getoond. Zo mag Craftworkz een demonstratie geven op de Agfa Healthcare Innovation Day, een event dat morgen (21 juni) plaatsvindt waarbij innovatieve trends in de gezondheidsector toegelicht worden. 

Joris en Aagje zijn in ieder geval geslaagd in hun opdracht. Ze ronden hun studies Toegepaste Informatica en Communicatie- & Mediadesign af en mogen dan meteen aan de slag bij Craftworkz. 

Over Craftworkz
Het bedrijf is gespecialiseerd in prototyping met innovatieve technologieën waarbij de focus op AI (Artificiële Intelligentie) ligt. 

Katrien Hennin

PR Manager, De Cronos Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be