Veeam kiest ePact als eerste Belgische partner met VASP-status in de Belux

BELGIË, 13 december 2021 – Veeam® Software, de leider in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie”, heeft ePact tot eerste Belgische VASP-partner voor de Belux benoemd. VASP staat voor ‘Veeam Accredited Services Partner’ en is een onderscheiding die enkel wordt toegekend aan een partner die over de meest uitgebreide expertise en kennis van Veeam-oplossingen beschikt. Een VASP opereert als een verlengstuk van de Veeam-service bij klanten. EPact is de hybride cloud-poot van de Uptime Group, de infrastructuurcluster binnen de Cronos Group.

Veeam Software werkt dagelijks samen met een uitgebreid ecosysteem aan partners die op allerlei manieren ondersteuning krijgen om klanten te helpen. Een van die supportmogelijkheden is het inschakelen van een VASP. Dit is een bedrijf dat over veel kennis en ervaring met Veeam-producten beschikt, zodat het andere partners als verlengstuk van Veeam het beste advies kan geven bij het design, de implementatie en/of het beheer van Veeam-oplossingen.

In de EMEA-regio telt Veeam enkele tientallen partners die over een VASP-status beschikken, en in de Belux mag ePact zich nu de eerste Belgische VASP noemen. “De voorbije jaren heeft ePact zwaar geïnvesteerd in trainingen voor hun mensen om met de oplossingen van Veeam te werken. Vandaag heeft het bedrijf het grootste aantal Veeam-gecertificeerde experts in België, waardoor zij de ideale partner zijn om andere IT-leveranciers te ondersteunen bij het uitdragen van de Veeam-services”, zegt Frank Dezaeger, Channel Manager bij Veeam.

Digitale transformatie ondersteunen

Overal is de digitale transformatie van bedrijven in volle gang, maar het Veeam 2021 Data Protection Trends-rapport toont dat veel EMEA-organisaties moeite ondervinden om vooruitgang te boeken. De oorzaak ligt vaak bij een gebrek aan IT-skills en bij beperkingen die het gevolg zijn van verouderde technologiesystemen. Hoewel Veeam ontworpen is om eenvoudige installatie mogelijk te maken, zijn de IT-omgevingen van bedrijven zo complex geworden dat ze steeds vaker op zoek zijn naar strategische partners die hun implementatieprocessen ondersteunen en zich vlot aanpassen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

Zeker nu het succes van een bedrijf steeds vaker afhangt van de digitale infrastructuur kan een VASP een groot verschil betekenen. Een VASP wordt bijvoorbeeld door een IT-partner ingeschakeld als de implementatie van een Veeam-oplossing dreigt te mislukken of wanneer een klant het potentieel van een product onvoldoende benut. Zo biedt Veeam nog veel meer functionaliteiten dan back-up en recovery, maar klanten hebben een partner nodig die hen met alle features kennis laat maken.

Voor andere IT-dienstverleners is een VASP in geen geval een concurrent, maar wel een sparringpartner die aanvullende expertise biedt om de eindklant te bedienen en tevreden te houden. “We merken dat er achter de schermen veel wordt samengewerkt tussen IT-dienstverleners om klanten de beste service te kunnen garanderen. Je kunt als IT-partner nu eenmaal niet in alles uitblinken. Van concurrentie is dus geen sprake op voorwaarde dat de spelregels duidelijk zijn. We zijn overtuigd dat ePact over de juiste capaciteiten beschikt om deze gespecialiseerde ondersteuning op een professionele manier mogelijk te maken”, zegt Frank Dezaeger.

Eerste Belgische VASP

Om de status van VASP te bereiken, moet een partner een streng selectieproces doorlopen. Zo wordt gekeken naar het plan van aanpak, maar ook naar referenties en certificeringen. In de Belux is ePact het eerste Belgische bedrijf dat de status bereikt. De organisatie maakt deel uit van de Uptime Group, de infrastructuurcluster binnen de Cronos Group, en is in staat om digitale transformatie in bedrijven met end-to-end oplossingen te ondersteunen. Het maakt daarbij niet uit in welke fase van de IT-levenscyclus een klant zich bevindt.

“De status van VASP is voor ePact een erkenning als ervaren kennispartner van Veeam die complexe projecten tot een goed einde kan brengen. We beschikken over een groot aantal gecertificeerde mensen en kijken ernaar uit om via dit partnerschap andere IT-dienstverleners met onze expertise te versterken. Uiteraard stellen we ons hierbij neutraal op en focussen wij ons enkel op het bieden van technologische ondersteuning, waarbij onze partners zich met het commerciële luik bezighouden en tevreden klanten kunnen garanderen”, zegt Christof Ugau, Managing Partner bij ePact.

Veeam organiseert regelmatig informatiesessies over het VASP-programma waarin IT-dienstverleners ontdekken hoe ze zelf kunnen profiteren van de expertise van een VASP. In januari 2022 zullen deze partners tijdens een event kennis kunnen maken met ePact als nieuwe VASP voor de Belux.

Christof Ugau

ePact NV

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Cronos Groep

De Cronos Groep werd opgericht in 1991 met als doel een platform te zijn voor talentvolle mensen die willen doorgroeien in hun carrière met de mogelijkheid om zelf ondernemer te worden. 

Binnen De Cronos Groep werken we als een team samen om de meest vooruitstrevende ideeën vorm te geven. We zijn een innovatief netwerk met een oprechte focus op het ondernemerschap.

Met meer dan 6500 medewerkers die sterk staan in ICT, marketing en communicatie groeit De Cronos Groep al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Neem contact op met

Veldkant 33A 2550 Kontich

+32 3 450 80 30

info@cronos.be

www.cronos-groep.be